2008/07/30

Rodina, mládež a médiá

Network Slovakia pozyva vsetkych novinarov na medzinarodny kongres Rodina a media (5.-7.9.2008) a potom na nadvazujuci letny zurnalisticky seminar (8.-10.9.) organizovany spolocenstvom mladych katolikov aktivnych v mediach Network Slovakia.

V dnoch 5. - 7.septembra sa na Katolickej univerzite v Ruzomberku kona velky medzinarodny kongres Rodina a media, ktory tematicky uzko suvisi so zurnalistickym seminarom - Mladez a media (8.-10.9.). Ucast na kongrese sa odporuca, pretoze sa bude na seminari tematicky vychadzat z myslienok kongresu a pocas nasho seminara sa o nieco viac venovat zurnalistike. Seminar bude o to krajsi, ze sa uskutocni slavnostne premietanie filmu Povolanie Podnikatel.

Hostia:
Tadeusz Zasepa, rektor Katolickej univerzity
Beata a Daniel Lipsicovci, novinarka a politik

Stylisticka sekcia: Martina Grochalova (Katolicke noviny), Terezia Roncakova (radio Lumen, Filozoficka fakulta Katolickej univerzity)

Fotograficka sekcia: Jozef Sedlak (umelecky fotograf, VSMU, Trnavska univerzita), Andrej Lojan SVD

V utorok 9.9. vecer bude v Ruzomberku slavnostne premietanie filmu Povolanie Podnikatel (Call of Entrepreneur), ktory natocil americky konzervativny institut Acton. Film na Slovensko prinasa Stredoeuropska podnikatelska a socialna iniciativa CEBSI.

Deadline: 17.8.2008.

Pozvanku sirte, prosim, dalej.

Viac info na webe NetworkSlovakia.sk.

2008/07/23

Černovčania o Andrejovi Hlinkovi

Dňa 16.augusta 2008 uplynie 70.rokov od smrti kňaza a politika Andreja Hlinku. Narodil sa v roku 1864 v Černovej. Čo si o ňom myslia jeho rodáci?




2008/07/22

Trailer na starý dokument o Andym Warholovi

Watch trailer on old document "Absolut Warhola" (Germany 2001) about pop-artist Andy Warhol who had roots in Slovakia. Director: Stanislaw Mucha

2008/07/21

Čistota

Najzákladnejšie pravidlo - ako o ňom svedčí nápis na dverách v námestovskej škole.

Farby


Zaujímavé Farby :-)
Námestovo, sobota 19.7.2008

2008/07/18

Reklama na Slovensko

Slovensko má novú reklamu, ktorá má prilákať turistov z anglicky, nemecky, česky, maďarsky a poľsky hovoriacich krajín. Spot nadaboval fenomenálny hlas Don LaFontaine.



(New advertising spot about Slovakia which was dubbed by Don LaFontaine.)

2008/07/17

Sexuálna výzva na 30 dní

Protestantský zbor Relevant Church z Floridy tohto roku realizoval zaujímavú (marketingovú) kampaň. Volalo sa to "30-dňová sexuálna výzva" (30daysexchallenge). Tí, čo sa zapojili do tejto akcie a boli ženatí/vydané, mali mať každý deň sexuálny styk. Tí, ktorí sú "single", sa mali, naopak, sexu zdržať aspoň na 30 dní.

Splnenie takejto výzvy nemalo byť samoúčelné, ale aktérov malo priviesť k hlbšiemu pochopeniu sexuality z emocionálneho, fyzického a spirituálneho hľadiska.

Bloger Jason napísal: "Naučil som sa, že zachovanie si sexu pre manželstvo nie je jednoduché... niekedy nenávidím čakanie. Ale naučil som sa, že sex je najhodnotnejší, neprekonateľný a skutočne úžasný iba v správnom kontexte."

Vlkolínec, piatok 11.júla 2008


Panoráma dedinky Vlkolínec zapísanej vo Svetovom kultúrnom dedičstve UNESCO. Spustite sa na šmýkačke - 5 minút za 30 Sk.)
(Panorama of Slovak village Vlkolinec registered in UNESCO. Fife-minute slide for 30 Slovak crowns - cca. 1 euro)